De bedste og billigste mobilabonnement for dig & familien

Hvilket mobilabonnement er det billigste og hvilket abonnement er egentlig bedst for dig selv og dine familiemedlemmer. Der er 142 mobilabonnementer i Danmark. Vilkårene, priserne og mængden af taletid, og data er meget forskellige og man kan nemt brænde fingrene på forlokkende tilbud og ugunstige vilkår. Det samme kan man sige om mobilselskabernes netværk og kundeservice, som varierer meget i kvalitet og service.

Vi sammenligner og overvåger dagligt mobilselskabernes vilkår og priser på mobiltelefoni.
Nedenstående tabel viser mobilabonnementer anbefalet til privatpersoner og familier.

Anbefalingerne er baseret på test og anbefalinger af Steen Jørgensen, Mobilekspert & Chefredaktør på Mobil.nu og Teleanalytiker, Nicolas Fredriksen.

Mobilabonnementer vi anbefaler

Der er 142 mobilabonnement i Danmark. Tabellen viser de bedste mobilabonnementer anbefalet af Steen Jørgensen og Nicolas Fredriksen. Anbefalingerne er baseret på deres løbende gennemgang af alle danske mobilselskabers vilkår og priser. Hertil baseret på brugeroplevelser af mobilselskabernes kundetilfredshed og netværk.
NB! Hvilket abonnement, der er bedst for dig afhænger først og fremmest af kvaliteten på mobilselskabets netværk hvor du bor, dit faktiske mobilforbrug og dine behov.

Se også: Mobilabonnementer vi anbefaler til familien

Listen over de anbefalede mobilabonnementer er sidst opdateret 21-05-2019. Anbefalingerne er baseret på gennemgang af mobilselskabernes vilkår, mobilabonnementernes aktuelle priser og indhold af taletid, Data og SMS. Hertil tager anbefalingerne også hensyn til særlige fordele ved det enkelte abonnement. F.eks hvis mobilabonnementet inkluderer musik, rabat på mobiler, streamingtjenester, gratis roaming eller om det giver andre fordelagtigheder. Som reference til vores anbefalinger kan du finde det billigste mobilabonnement ved at sammenligne priserne på alle danske mobilabonnement.

Abonnementer og løsninger vi anbefaler til familier

Det kan hurtigt blive unødvendigt dyrt at holde hele familien med mobilabonnementer og mobiltelefoner. Med den optimale familieløsning, kan en gennemsnitlig familie på fire årligt spare 6.000 kroner på telefoni og mobiltelefoner.

Tabellen viser mobilabonnementer der anbefales til familier. Bag anbefalingerne står Steen Jørgensen og Nicolas Fredriksen. Anbefalingerne er baseret på deres løbende gennemgang af alle danske mobilselskabers vilkår, priser, fordele og ulemper.

Listen over de anbefalede abonnementer til familier er sidst opdateret 21-05-2019. Anbefalingerne er baseret på gennemgang af mobilselskabernes vilkår, mobilabonnementernes aktuelle priser og indhold af taletid, Data og SMS. Hertil tager anbefalingerne også hensyn til særlige fordele ved det enkelte abonnement. F.eks hvis mobilabonnementet inkluderer musik, rabat på mobiler, streamingtjenester, gratis roaming eller om det giver andre fordelagtigheder. Som reference til vores anbefalinger kan du finde det billigste abonnement til familier ved at sammenligne priserne på alle pakker med familietelefoni.

Kriterier for anbefaling af de bedste og billigste mobilabonnement

Nicolas Fredriksen og Steen Jørgensen lægger vægt på fire kriterier når de anbefaler de bedste og billigste mobilabonnementer. Hvilket abonnement der er bedst og billigst for dig, afhænger i høj grad af mobilselskabets dækning hvor du bor, af dit faktiske mobilforbrug og dit behov for inkluderede tillægstjenester, og kontante fordele.

  • Vi anbefaler udelukkende mobilabonnementer hvor vilkårene er forståelige, fair og helt i tråd med dansk lovgivning.
  • Abonnementerne vi anbefaler, skal hertil være konkurrencedygtige i forhold til hvor meget taletid, sms/mms og data der inkluderes til prisen.
  • Det er vigtigt at mobilselskabet der udbyder det enkelte mobilabonnement, har god kundeservice og god mobildækning.
  • Sidst men ikke mindst tager vores anbefalinger også højde for om mobilabonnementet inkluderer særlige fordele, tjenester eller rabatter på mobiltelefoner.

Det er en helhedsvurdering af disse kriterier der afgør hvilke abonnementer vi anser som de bedste og billigste mobilabonnementer på markedet.

NB! Mobilselskaber kan ikke købe sig til en anbefaling. Anbefalingerne er uvildige og udelukkende baseret på vurderinger i henhold til de listede kriterier. Vurderingerne foretages af Teleanalytiker, Nicolas Fredriksen og Mobilekspert, Steen Jørgensen.

”Det bedste mobilabonnement for dig bør først og fremmest have mobildækning og netværk hvor du bor. Hertil må der ikke være noget i vilkårene som gør, at du ender med at betale en bondegård for det billigste mobilabonnement”, Nicolas Fredriksen.

Mobilabonnementernes vilkår må ikke snyde

Vi anbefaler udelukkende mobilabonnementer hvor vilkårene er helt i orden. Vi nærlæser samtlige vilkår for samtlige mobilabonnement på det danske marked. «Det med småt» må være forståeligt, fair og på ingen måde stride mod gældende dansk lovgivning.

At vilkårene må være forståelige og fair er ganske centralt for vores anbefalinger. Vi oplever tit at vilkårene knyttet til mobilabonnementer er snørklede og urimelige, men at de trods alt overholder lovgivningen. Det mener vi ikke er i orden. Vilkårene bør være lette at forstå og være rimelige. At de også skal overholde dansk lovgivning, giver selvfølgelig sig selv.

Med forståelige vilkår mener vi ganske enkelt, at sproget skal være let forståeligt, præcist og at vilkårene i sin helhed er overskuelige.

Med fair eller rimelige vilkår mener vi, at der ikke må være faldgruber og betingelser der gør at prisen man ender med at betale for mobilabonnementet, bliver væsentlig dyrere end den annoncerede pris.

”Vi anbefaler udelukkende mobilabonnementer hvor afregningsintervallet for samtaler og mobildata er henholdsvis pr. sekund og pr. Kb. Alle andre afregningsintervaller er snyd”, Nicolas Fredriksen.

Selv det billigste mobilabonnement kan snyde kraftigt på vægten. Ugennemskuelige vilkår f.eks knyttet til takster der påregnes efter mængden af indeholdt taletid, data og roaming er opbrugt, kan gøre selv det billigste mobilabonnement til et af de dyreste abonnementer på markedet.

Afregningsinterval af taletid og data

Eksempler på urimelige vilkår som kan gøre mobilabonnementet urimelig dyrt, er typisk knyttet til afregningsintervaller for telefonsamtaler og forbrug af mobildata.

Hvis afregningsintervallet for samtaler er pr. påbegyndte minut vil man aldrig få den mængde taletid mobilabonnementet annoncerer med. 10 timers Tale vil med afregning pr. påbegyndte minut reelt kun give 7 timers Tale. Vi anbefaler kun mobilabonnementer der afregner taletid pr. sekund, hvilket sikrer at mobilkunden får den mængde taletid mobilabonnementet annoncerer.

Også for dataforbruget kan afregningsintervallet have stor betydning. Hvis afregningsintervallet for mobildata er større end pr. Kb vil man aldrig få den mængde data, mobilabonnementet annoncerer med. Vi anbefaler kun mobilabonnementer der afregner mobildata pr. Kb, hvilket sikrer at mobilkunden får den datamængde mobilabonnementet annoncerer.

Vi anbefaler de bedste mobilabonnement

Om mobilabonnementet er til den enkelte eller om man søger billig mobiltelefoni til hele familien, så er det afgørende for vores anbefalinger at mobilabonnementet eller familiepakken er fornuftigt skruet sammen i forhold til mængden af tale, sms/mms og data, og pris. Ved at følge vores anbefalinger skal man altså kunne forvente, at få en abonnementsløsning der giver meget indhold for pengene.

Vores anbefalinger er nødvendigvis ikke de absolut billigste mobilabonnement på markedet, men de anbefalede abonnementer vil altid være konkurrencedygtige på pris og indhold. Ja vores anbefalinger kan sagtens være 20, 30 eller 40 kroner dyrere end det absolut billigste mobilabonnement på markedet, men abonnementerne vi anbefaler har ordentlige vilkår, en fornuftig mængde af taletid og data til prisen, hørende hjemme i et mobilselskab med god kundeservice, og så kan det hænde at mobilabonnementet inkluderer fordele og tjenester du faktisk kan spare mange penge på.

”Vi bedømmer mobilabonnementerne ud fra summen af pris, indhold, fordele og ULEMPER. Vi anbefaler udelukkende abonnementer hvor kombinationen af pris, indhold og fordele er størst”, Nicolas Fredriksen.

Mobiltelefoni = Mobilabonnement + Mobiltelefon

Det billigste mobilabonnement findes der ude, men hvilket abonnement der er det billigste mobilabonnement for dig er sjældendt det billigste for dine venner og familiemedlemmer. Hvilket abonnement der er billigst for den enkelte, afhænger i høj grad af mobilkundens individuelle mobilforbrug, netværksdækningen i området hvor man bor og hvor af hvor ofte man anskaffer sig nye mobiltelefoner.

 ”Det billigste mobilabonnement finder du ofte i et mobilselskab, der giver rabat på mobiltelefoner. Mobilforbruget koster typisk lidt ekstra, men til gengæld kan du spare 1000Vis af kroner på din næste mobil. At tænke langsigtet giver ofte store besparelser på mobiltelefoni”, Nicolas Fredriksen.

Prisen på mobiltelefoni er en funktion af den samlede pris du må betale for taletid, sms/mms og data (mobilabonnementet) + prisen du må betale for en mobiltelefon (telefonens købspris). Definitionen på mobiltelefoni er således et mobilabonnement (SIM-kort) + en mobiltelefon der kan facilitere afviklingen af den mængde taletid, sms/mms og data, der er indeholdt i mobilabonnementet.

Billig mobiltelefoni opnår du ved at skifte til et fornuftigt mobilabonnement, der passer til dit faktiske mobilforbrug. Hertil af at du sikrer dig de bedste priser på nye mobiltelefoner. Det er ofte kortsigtet og på den lange bane kan det være direkte dyrt udelukkende at vælge efter det billigste mobilabonnement. På ét eller andet tidspunkt vil du være nødsaget til at købe en ny mobil (levetiden på mobiltelefoner er ikke imponerende lang) og der kan så være rigtig mange penge at spare hvis man har sit mobilabonnement i et mobilselskab, der yder store rabatter på nye mobiltelefoner.

Det billigste mobilabonnement for dig – på den lange bane – kan derfor sagtens være et abonnement der er 20, 30 eller 50 kroner dyrere end det absolut billigste mobilabonnement på markedet. Selve mobilforbruget er rigtig nok en smule dyrere end ved billigste abonnementer, men til gengæld kan du spare flere tusinde kroner på din næste mobiltelefon. Man bør således ikke underkende værdien af mobilselskabernes rabatter på telefoner.

Billig mobiltelefoni opnår du altså ved at tænke langsigtet og finde den bedste kombination af prisen du må betale for dit månedlige mobilforbrug og prisen du vil betale for nye mobiltelefoner.

Sammenlign priser og find billigste mobilabonnement