iphone 14 tpg

iPhone 14 er nyeste skud på æbletræet

 

Annoncørbetalt indhold: Når det kommer til det nyeste inden for mobil-tech, er der ikke mange større end Apple. Efteråret 2022 er ingen undtagelse, for her ser den spritnye iPhone 14 dagens lys. Uanset om du interesserer dig for tech helt generelt eller blot har brug for en ny smartphone, der kan levere alt det nyeste, er du landet det helt rette sted.

Vi guider dig nemlig igennem, hvad du kan forvente af et køb af iPhone 14. Specifikationer er der nok af, så lad os blot komme i gang.

Den nyeste iPhone stikker af fra sin forgænger

Det første, vi gerne vil fremhæve ved den nye iPhone 14, er det forbedrede batteri. Apple har nemlig sat et større batteri i telefonen, så den kan gå endnu længere på literen og ikke skal oplades helt så hyppigt. Helt konkret kan du forvente en batterilevetid på op til 29 timers konstant videoafspilning ved den største model, inden du skal finde en stikkontakt.

Det større batteri gør, at iPhone 14 er en smule tykkere end sin forgænger, men derudover er designet tæt på 13-modellen. Det kunne derfor godt se ud, som om Apple har lyttet til brugernes behov og leveret hardware, der kan følge med energibehovet i den lækre software.

Også skærmen er værd at nævne, da iPhone 14’s standardmodel kommer til at fylde 6,1 tommer i hånden på dig. Er du interesseret i en Plus- eller Pro Max-model, kigger du på 6,7 tommer i stedet. Uanset modellen når du bestiller iPhone 14, kommer den med OLED-skærm. Standardmodellen kommer med en bredde på 71,5 mm og en højde på 146,7 mm og de større modeller en bredde på 77,6 mm og en højde på 160,7 mm.

Det giver dig en skærm, hvor du både kan læse e-mails og surfe, men også eksempelvis se videoer eller streame serier, når tiden er til det.

Med iPhone 14 kommer et sandt lille kraftværk af en smartphone. Du får nemlig 6-core CPU og 5-core GPU med din nye telefon. Køber du en af de større modeller, kan du dog godt regne med at få en endnu bedre hukommelse. Desuden er standardmodellerne udstyret med de smarte A15-chips, som giver en brugeroplevelse i topklasse mens Pro-modellerne kommer med Apple’s spritnye A16 Bionic-chip.

Er du typen, der tager mange billeder, er iPhone 14 også noget for dig. 14’erens standardmodel kommer nemlig med en snapper med to baglinser, mens de andre varianter af telefonen har tre. Kameraet har desuden op til 48 MP, så der virkelig kommer skarpe resultater i kassen, når der knipses løs.

Hvad skal jeg give for en iPhone 14?

En iPhone-forudbestilling kan være en nødvendighed, hvis du vil være sikker på at få fingrene i den nyeste frugt på Apples konstant voksende træ. Er det standardmodellen, du er interesseret i, skal du regne med at skulle slippe 8.299 kroner ved release i september. Er det nærmere en Pro, du har blikket rettet mod, skal du forvente, at prisen ligger fra 10.499 kr.

Ovenstående artikel er lavet med økonomisk støtte fra Skrevet i samarbejde med YouSee. Indholdet er derfor ikke skrevet af TelePrisGuide.dk