barry advertorial

Få klimavenlig strøm og CO2 kompensation

(Annoncørbetalt indhold lavet i samarbejde med Barry). EU har sat sig som målsætning at være den ledende region i verden, når det kommer til produktion og forbrug af vedvarende energi. Den målsætning vil Barry gerne tappe ind på og hjælpe til med når i mål. Det skal ske ved at skabe bevidsthed hos forbrugerne om deres strømforbrug via en app og smart tech.

EU’s The Clean Energy Package beskriver, hvordan EU-medlemslandene forpligter sig på at reducere deres CO2-aftryk. Det skal ske på forskellige måder, blandt andet ved at gøre energieffektivitet som en første prioritet. Effektiv brug af energi er en effektiv og let måde for forbrugerne at spare penge på. Samtidig kan effektiv energiforbrug reducere CO2-udslippet.

EU har sat som mål, at EU-landene skal være mindst 32,5 procent mere energieffektive i 2030.

teleprisguide-Art04-V1

 

Viser når strømmen er mest grøn

Barry har bygget deres virksomhed og tilhørende app op, så de imødekommer disse forpligtelser. I Barry appen til energioverblik kan man se, hvornår strømmen er mest klimavenlig.  Appen viser, hvornår strømmen i din stikkontakt kommer fra vedvarende energikilder og hvornår den udleder mindst CO₂. Så kan du bruge strømmen, når den er grønnest, eller mest klimavenlig. Strømforbrug genereret af et kulkraftværk giver nemlig højere CO₂-udledning pr. kWh, end hvis du bruger samme mængde strøm genereret af vindkraft, vand eller solenergi. Man kan følge sit C02-aftryk fra den strøm, man bruger time og time.

Selvom grøn energi kan komme fra flere forskellige kilder, så er det ikke altid, at man kan få strøm fra vindkraft, vand eller solenergi og i stedet får man den fra kulkraftværker. Barry kan vise, hvornår på dagen man får strøm fra grønne energikilder og derved kan man forsøge at tilpasse sit elforbrug i forhold til det.  Som en krølle på den bæredygtige hale tilbyder Barry også, at man som forbruger kan vælge at kompensere for sit CO2-aftryk. Det sker i samarbejde med Climaider, der er et dansk startup-firma. Her kan du for eksempel finansiere CO2-reducerende projekter i udviklingslande.

Ovenstående artikel er lavet med økonomisk støtte fra Barry. Indholdet er derfor ikke skrevet af TelePrisGuide.dk