Hvor meget data har du brug for til daglig brug af din smartphone?

De fleste af os bruger i dag smartphones til forskellige formål, herunder at sende og modtage sms’er og e-mails, tage billeder og videooptagelser, surfe på internettet og holde os ajour med vores sociale netværk, se tv-serier og film, spille spil, shoppe på nettet, gå i banken, arbejde og meget mere.

Hvor meget data du har brug for, afhænger af, hvad du bruger din smartphone til. Hvis du vil vide mere præcist, hvor meget data du har brug for til din daglige brug, er du kommet til det rette sted.

Her er alt, hvad du skal vide om mobildata for at sikre, at du får den rigtige mængde data og ikke bruger flere penge, end du har brug for, når du vælger, hvilken prisplan du vil betale for hos din tjenesteudbyder.

Hvad er smartphone-data?

Mobildata, som nogle kalder mobildata eller mobildata, giver dig mulighed for at gå online og gøre alt fra arbejdsopgaver og netbank, sende og modtage sms’er og e-mails til at nyde underholdning og fritidsaktiviteter via mobilapplikationer, mens du er på farten uden at være forbundet til et Wi-Fi-hotspot.

Med andre ord kan du fortsætte med at gøre de ting, du holder mest af, trådløst fra din smartphone. Hvis du er online på din smartphone, men ikke har forbindelse til Wi-Fi, bruger du derfor i øjeblikket de mobildata, du har betalt for.

Det kan blive dyrt at bruge værdifulde data på den måde for ofte, og derfor skal du vælge den rigtige mobildataudbyder og det rigtige dataabonnement, så det passer bedre til dine behov og, endnu vigtigere, til dit budget.

Lad os bare sige, at du gerne vil fortsætte med at spille på dine foretrukne online spilleautomater på et mobil casinoer som du for nylig har tilmeldt dig, eller se dine foretrukne tv-serier og film på Netflix eller Prime, men at du ikke har et wi-fi-sted at koble dig på.

Hvis du har nok data på dit abonnement, kan du bruge datatilskuddet til at fortsætte med at afspille/se dit yndlingsindhold.

Hvor meget data har min smartphone brug for?

Igen afhænger det hele af, hvad du bruger din smartphone til, og hvor du vil bruge den mest.

Hvis du normalt bruger din smartphone derhjemme til at se Netflix, og du har forbindelse til hjemmets wi-fi, bruger den ikke så meget data, som hvis du streamer dit yndlingsindhold fra Netflix mens du er på farten, hvor der ikke er nogen wi-fi-hotspot-forbindelser (som på landet eller måske i toget).

At spille spil, især de grafisk krævende triple-A videospil, mens du ikke har forbindelse til Wi-Fi, er kendt som »heavy use«. Denne form for aktivitet vil hurtigt tære på den datamængde, du har til rådighed.

Lad os tage et hurtigt kig på et par eksempler på, hvor meget data du har brug for til bestemte aktiviteter:

  • Type af aktiviteter: Heavy Use – omfattende download af store filer (f.eks. spille videospil), ‘hotspotting’ (bruge din enhed som et hotspot til deres smartphones) og konstant live streaming af digitalt indhold (film/tv-shows og andre videoer). Typisk månedligt dataforbrug: 10GB+
  • Type af aktiviteter: Regelmæssig brug – regelmæssige/hyppige app-downloads og videostreaming). Typisk månedligt dataforbrug: 5 -10GB+
  • Type af aktiviteter: Let brug – holde dig opdateret på dine sociale medier og sjældent videostreaming. Typisk månedligt dataforbrug: 2-5 GB
  • Type af aktiviteter: Minimal brug – beskeder eller surfing på internettet. Typisk månedligt dataforbrug: Op til 2 GB vil være tilstrækkeligt

Afsluttende tanker

Nu, hvor du ved nogenlunde, hvilken slags månedlig datatakst der passer bedst til dine typiske daglige behov, bør det hjælpe dig med at vælge en meget mere passende datatakstplan fra din tjenesteudbyder.

Det kan være, at du lige nu har den rigtige plan, men at du kan spare lidt penge ved at prøve den lidt billigere plan for dataforbrug.

På samme måde kan det være, at du bliver nødt til at opgradere til en lidt dyrere plan, hvis du aldrig synes at have data nok. Brug dog kun flere penge på ekstra data, hvis du har råd til det.

Ovenstående artikel er lavet med økonomisk støtte fra Skrevet i samarbejde med telepristjek.dk. Indholdet er derfor ikke skrevet af TelePrisGuide.dk