Et smart-hjem er også godt nyt for dit energibudget

Det er blevet populært at bygge hjemmet om til et såkaldt “smart-hjem”. Producenterne har for alvor fået øjnene op for det store marked, og butikkernes hylder fyldes med enheder, som kan tilsluttes netværk og dermed bliver “smarte”. Det er dog ikke alle typer af de smarte enheder, som rent faktisk gør noget godt vores hverdag. Her er et overblik over nogle af de bedste produkt og abonnementer til dit smart-hjem, som samtidig kan spare penge på el- og varmeforbruget.

Hvad er et smart-hjem

Smart-hjem, smart-home, fremtidens hjem, det intelligente hjem – kært barn har mange navne. For mange lyder det sikkert utroligt kompliceret og uoverskueligt, men det er faktisk let at komme i gang med og kan, med det rigtige produkter, gøre hverdagen lettere.

I et smart-hjem er produkterne i hjemmet forbundet til Wi-Fi og ofte også til internettet – og dermed din telefon. Det betyder, at man kan styre forskellige produkter, fx. lyset, fra sofaen eller på vejen hjem fra ferien. Ideen med det smarte hjem er, at gøre vores daglig lettere og give os mere tid til de vigtige ting. Foregår opvarmning, tøjvask, tørretumbling, opladning af bilen, lysstyring og meget mere automatisk, så er der både tid og penge at spare.

Og nej, et smart-hjem kan desværre ikke klare hele din tøjvask, men med en forbundet vaskemaskine kan man få besked, når vasken er færdig, og den kan samtidig starte vasken, mens energien er billigst – for det meste om natten. Man kommer langt med et billigt energiselskab, og ved at samle mobilabonnement, bredbånd og energi samme sted. Og med et smart-hjem kan man indstille og automatisere det således, at el- og varmeforbruget minimeres. Det er gode nyheder for husstandens budget og ikke mindst miljøet.

Spar penge med smart-hjem og samlerabat

Det smarte hjem er stadig i en opstartsfase og i en rivende udvikling. Der vil med tiden komme flere produkter og de vil, med kunstig intelligens og maskinlæring, blive langt smartere og behjælpelige. Men vil man spare på elforbruget og allerede nu være med på moden, så kan man gå i gang med et smart-hjem.

Første skridt er at finde en billig leverandør af energi. Hos Velkommen får man billig klimavenlig energi, og ved at samle mobilabonnement, bredbånd og energi hos dem, så garanterer de den laveste pris på det hele.

Vi anbefaler man starter smart-hjemmet med disse tre typer af produkter: termostater, lyspærer og stikkontakter.

Smarte termostater: Med smart termostaterne behøver man ikke længere “tænke” over varmen i husstanden, for det hele styres automatisk. Er der ingen hjemme, så slukkes der. Er man på vej hjem, så varmes der automatisk op. Er vinduet åbnet, så  slukkes der i en kort periode. Er du på vej hjem fra ferie en kold vinterdag, så kan huset eller lejligheden varmes op på forhånd.

Smarte pærer: Smartpæren var et af de første produkter i kategorien herhjemme, og der findes i dag et bredt udvalg af dem. De er energivenlige og kan indstilles til at tænde, dæmpe ned/op, slukke på specifikke tidspunkter på dagen. Smartpærer og smartlys findes til formål, både inde og ude, og til forskellige priser.

Smarte stikkontakter: En meget billig, men utrolig smart tilføjelse til smart-hjemmet. Stikkontakten eller stikdåsen er forbundet til dit netværk, og de kan gøre ikke-smarte apparater smarte og mere energivenlige. Sæt det til automatisk at slukke for produkter, som står i standby om natten eller lignende – der er mange muligheder.

 

Ovenstående artikel er lavet med økonomisk støtte fra Velkommen. Indholdet er derfor ikke skrevet af TelePrisGuide.dk